dimecres, 25 d’abril del 2012

La casa sostenible. - Toni Mestres



El presentador Toni Mestres mostra les entranyes de la seva casa, un bon exponent d'habitatge eficient. El reaprofitament de recursos naturals com per exemple el vàter sense aigua conformen una casa gens convencional.
---
En aquesta ocasió, el presentador del programa "Quèquicom", Toni Mestres, mostra casa seva, tot un exemple d'habitatge ecològic a partir del reaprofitament dels recursos naturals .

Toni Mestres és físic especialitzat en meteorologia, i com a científic està molt compromès amb el medi ambient. La família Mestres ens ensenya com podem viure en una llar sostenible que funciona amb sistemes gens convencionals. La casa de la família Mestres està desconnectada de la xarxa d'aigua potable perquè és autosuficient. No tan sols capta la pluja, sinó que també reaprofita les aigües grises per al reg. L'aigua grisa és la que porta sabó, com ara la de rentar-se les mans, la del rentaplats... Al darrere de la casa, en Toni hi ha construït una petita depuradora natural que simula la llera d'un riu. L'aigua que depuren les canyes la fa servir per regar. Però un dels aspectes més curiosos és el vàter sec, un inodor que no consumeix ni gota d'aigua i, a més, transforma els excrements en adob per a les plantes. Tota una façana de la casa és plena de plaques fotovoltaiques per produir electricitat sense contaminar. Precisament, al plató, el presentador explica com es pot obtenir corrent amb els rajos solars. Toni Mestres ensenya també les plaques solars que escalfen l'aigua. Són negres per absorbir la radiació solar. A l'interior hi ha uns tubs per on corre l'ai/640gua. Un cop calenta, l'acumula en un dipòsit i la fa servir segons les seves necessitats.