dimarts, 27 de maig del 2008

A la taula a Catalunya

Zwei Kaninchen kuschelnUn parell de conills
Imatge de la Wikipedia

Zu Tisch in Katalonien

Katalonien liegt im Nordosten der iberischen Halbinsel, zwischen den Pyrenäen und der Mittelmeerküste. Die Bewohner Kataloniens halten sich für die 'Preußen' Spaniens, denn aus ihrer Sicht sind sie fleißiger, zuverlässiger und mutiger und erwirtschaften dazu noch das höchste Bruttosozialprodukt im Vergleich zu anderen Regionen Spaniens. Die Katalanen gelten außerdem als einfallsreiche Köche.

Typische Gerichte sind 'Arroz à la Catalana', ein Reisgericht mit Kaninchen oder Hühnerfleisch, 'Excalibada', gegrilltes Gemüse in Olivenöl, und 'Conill con caragols', Kaninchen mit Schnecken und Aioli.

Font Gourmet-report.de

Més o menys venen a dir:

Catalunya es troba al nord est de la Península Ibèrica, entre els Pirineus i la Costa Mediterrània. Els habitants es consideren a si mateixos com els Prussians d'Espanya. D'aquí, el seu aspecte aplicat, complidor i esforçat; per això, administren un del Productes Interiors Bruts més alts comparats amb la resta de les regions d'Espanya. Els catalans, a més a més, es consideren uns cuiners imaginatius.

Els plats típics són: l'arròs a la catalana, un plat d'arròs amb carn de conill o pollastre, l'escalivada, verdura a la brasa amb oli d'oliva i el Conill amb cargols i allioli.


Perquè els catalans soms tant "paveros"? No se si ser qualificats com a prussians és massa bonic.

Vocabulari / der Wortschatz